مشاور کسب و کار چیست؟

مشاور کسب و کار چیست؟
مقدمه
تاریخچه مشاور کسب و کار
در زمان گذشته برای انتخاب شغل افراد متفاوت نسبت به حال حاضر عمل می کردند، جوانان در انتخاب شغل خود به صورت موروثی عمل می کردند و در نتیجه مشاوره بیزینسی و کسب و کاری اهمیت و مفهوم حال را نداشت.
اما با پیشرفته شدن دنیای امروزی و پیچیده تر شدن جامعه، افزایش و گسترش حرفه ها و تعدد مشاغل و تخصصی تر شدن حرفه ها و همچنین افزایش روبه بالا جمعیت و افزایش دانشجویان و… نیاز به تعریف مشاور کسب و کار چیست؟ الزامی می شود.
فرانک پارسونز که جد مشاوره کسب و کار نامیده می شود، آغاز گر فرآیند مشاورکسب و کار چیست؟ می باشد. فرانک بین سال های 1907 تا 1908 در شهر بوستون آمریکا آغازگر این امر می باشد. پارسونز یک مرکز تخصصی تاسیس کرد.
مشاور کسب و کار چیست؟ در ایران نیز در سال های 1337 تا 1350 بر می گردد که بصورت تدریجی کامل تر شده است.
در ادامه این مقاله قصد داریم به چرایی مشاور کسب و کار چیست؟ بپردازیم. تا انتهای این مقاله همراه با من باشید.
مشاور کسب و کار چیست؟ و چه کاری انجام میدهد؟
مشاور کسی است که با بررسی مهارت، انگیزه و با در نظر گرفتن خصوصیات جسمی و روانی شما و همچنین میزان امکانات فراهم بیزینس مناسب با شما را پیشنهاد می دهد.
در جلسات مشاوره دو هدف همیشه دنبال می گردد:
۱. بررسی اطلاعات مربوط به مشاغل
۲. بررسی اطلاعات مربوط به ویژگی های فردی
در روند جلسات مشاوره همواره تلاش می شود هماهنگی لازم بین این دو موضوع برقرار شود.
تا به نتیجه لازم و هدف جلسه که سازگاری بین تواناییهای موجود در فرد و ویژگی های شغلی مورد بحث است برسند.

اهمیت مشاوره بیزینسی
همانطور که مستحضرید شغل و بیزینس هر فرد بخش مهمی از زندگی او را تشکیل می دهد، و هر فرد زمان زیادی از وقت شبانه روزی خود را در محل کار برای شغل خود صرف می کند، از این رو شغل قسمت مهمی از زندگی هر فرد است و نقش بسیار مهمی را در زندگی آن ایفا میکند.
حال اگر شغل فرد با توانایی ها و علایق او هم راستا نباشد می تواند مایه زجر و اذیت او گردد. عدم رضایت شغلی یکی از عوامل نارضایتی افراد برای درست انجام ندادن کار خود می باشد. و می تواند به جنبه های دیگر زندگی فرد نیز تاثیر بگذارد.
اگر فردی از شغل خود ناراضی و غیر علاقمند باشد و یا شغل و بیزینس در حال انجام آن هماهنگ با توانایی او نباشد و این فرد، زمان های شغلی خود را با نارضایتی و استرس بگدراند. نه تنها هیچ سود و بهره ای برای آن کار نداشته که می تواند ضرر نیز داشته باشد.
بیایید یه مقایسه کوچک بین فرد و فرد علاقه مند به شغل خود انجام دهیم :
فرد الف یا شخص ناراضی از شغل خود از ابتدای خروج از منزل به زور و ناراضی برای انجام وظیفه و گذراندن تایم کاری و محاسبه حقوق و مزایا راهی محل کار میگردد، در طول انجام وظایف با علاقه به کار خود اهمیت نمی دهد و دائم در حال از زیر کار در رفتن و شانه خالی کردن از مسئولیت هایی است که می تواند به عنوان کمک و همراهی با دیگران برای پیش برد اهداف بیزینسی انجام دهد.در انتهای وقت کاری نیز با خستگی و اعصاب خسته راهی منزل و گذراندن مابقی روز خود می گردد.
در مقابل فرد مشتاق برعکس شخص الف با علاقه و شوق راهی محل کار خود می شود زیرا شغل خود را دوست دارد و از کار خود لذت میبرد و آن را به بهترین شکل ممکن انجام می دهد وقتی فردی با چنین علاقه به شغل از کار خود لذت ببرد قطعا پول به همراه او خواهد آمد این فرد با آرامش گرفته از محل کار و شغل خود راهی منزل و گذراندن مابقی روز خود می گردد.
در نظر بگیرید کارایی و راندمان کدام شخص بالاتر است؟
اینجاست که اهمیت مشاوره و این سوال اساسی که مشاور کسب و کار چیست؟ پیش می آید.
مشاور کسب و کار چیست؟ و برای چه کسانی لازم و مفید است؟
مشاوره کسب کار فردی آگاه توانمند و با اطلاع به دانش روز است که میتواند راهنمائی های لازم و مفیدی را به دو دسته افراد زیر برای ارتقاء شغلی شان برساند.
از دیدگاه حرفه ای و مهارتی مشخص است که مشاور شغلی برای همه مشاغل و افراد از اهمیت بالایی برخوردار است.
هم افراد جویای کار و هم افرادی که به دنبال جایگاه بهتر و درآمد بالاتری در شغل فعلیشان هستند.
اما با توجه به تعریف و درک مشاور کسب و کار چیست؟ و جایگاه مشاوره شغلی می توان گفت مشاوره شغلی برای دسته دوم مفیدتر و کارآمدتر است، زیرا این دسته دارای تخصص و حرفه می باشند که با گرفتن مشاوره وضعیت حرفه ای آنها به نحو شگفت آوری بهبود می یابد.
مشاوره شغلی اگر توسط مراکز معتبر و کارشناسان آگاه انجام پذیرد می تواند تاثیرات بزرگی بر درآمد و ارتقاء موقعیت اجتماعی کارفرما از طریق شغل به جای گذارد.
خدمات مشاوره کسب و کار چیست؟
در جلسات مشاوره شغلی خدمات گسترده ای برای کارفرما مراجعه کننده ارائه می گردد.
این خدمات بر اساس نوع نیاز کارفرما و شرایطی که عنوان می کند و انتظاری که از مشاور دارد می تواند متفاوت باشد.
اما بصورت کلی اولین و با اهمیت ترین وظیفه مشاور و مراکز مشاوره تحلیل بازار کار و هدف کارفرما براساس آخرین الگوریتم ها می باشد.
دومین خدمتی که یک مشاور می تواند برای کارفرما داشته باشد پیش بینی و ارزیابی آینده بازار بر اساس همان الگوریتم های زمان حال بازار کار می باشد.
این نوع بررسی ها می تواند اطلاعات بسیاری را به کارشناسان درباره ادامه روند کاری و یا تغییر آن برای کارفرما داشته باشد.

ویژگی های مشاور کسب و کار چیست؟
یک مشاور شغلی خوب داری مهارتهای ارتباطی بالا ، شنونده خوب، روانشناس متبحر، و پرسش گر قابلی باشد.
مشاور کاردان و قابل باید دارای شناخت کامل از انواع شغل ها ویژگی های آنها و شرایط بازاری آنها داشته باشد و با انواع روش های شناسایی ویژگی ها و شخصیت افراد آشنا باشد.
ودر این زمینه، در پاسخ به اینکه مشاور کسب و کار چیست؟ باید گفت که مشاور کسب و کار باید یک فرد انسان شناس قهار و متبحری باشد.
وظایف مشاور کسب و کار چیست؟
هنگامی که کارفرما برای دریافت راهنمایی به مشاور مراجعه می نماید، شخص مشاور داری وظایفی است که باید به مراجعه کننده ارائه دهد، این وظایف بصورت کلی عبارتند از:
- شناسایی و کشف استعداد، توانائی و علاقه مندی های مراجعه کنندگان.
- راهنمائی مراجعه کننده با ویژگی های شغلی، شرایط و میزان درآمد شغل، موارد آموزشی و…
- گرفتن تست های روانشناسی و شناسایی نوع شخصیت مراجعه کننده و راهنمائی های لازم بر اساس نوع شخصیت آنها.
- بررسی موارد اطلاعاتی لازم دیگر مانند شرایط محل کار،شرایط زندگی و…
- راهنمائی به مراجعه کننده برای انتخاب شغل مناسب.
نتیجه گیری:
برای موفقیت در بیزینس کسی که می تواند به شما مشاوره دقیق و کامل دهد مشاور بیزینسی است.
در این مقاله سعی به چیستی کلی ” مشاور کسب و کار چیست؟” بپردازیم و تعریف کلی از خدمات و وظایف یک مشاور کسب و کار ارائه دهیم. شما با مطالعه مقالات زیر میتوانید مباحث مورد نظر خود را بصورت دقیق و موضوعی مطالعه و کسب دانش کنید.
بهترین مشاور کسب و کار را چگونه بر چه اساس انتخاب کنیم؟
22 چرایی همراه داشتن مشاور راه اندازی کسب و کار
مطمئن ترین راه برای انتخاب مشاور کسب و کار خانگی
فرمول محاسبه هزینه مشاور کسب و کار
مشاور کسب و کار مشهد کیست و چه کمکی به بیزینس ما میکند؟
ارائه ايده هاي راه اندازي و مشاور کسب و کارهاي کوچک
مزایای مشاور کسب و کار آنلاین مشهد
اگر سوالی در این خصوص دارید هم می توانید از طریق بخش تماس با ما بپرسید و یا از طریق دایرکت پیج اینستاگرامی آکادمی توسعه دیجیتال احاد با ما اینستاگرام آحاد آکادمی همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید